dijous, 12 de març del 2009

Llibertat és nom de dona



El passat diumenge 8 de març, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Cerdanyola del Vallès vam organitzar una xocolatada popular de franc per als veïns i veïnes de Cerdanyola que així ho van voler amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la dona treballadora. Una vuitantena de persones es van anar acostant al llarg de la tarda a la nostra paradeta, en la qual, a banda del berenar també es van regalar diversos llibres, punts de llibre i altres materials.

Malgrat que els actes dels Dies Internacional tenen un caràcter no gaire trascendent si més no serveixen per recordar de tant en tant que hi ha situacions socials que encara són injustes. El 8 de març celebràvem el dia de la dona treballadora, però tothom sap, o hauria de saber, les dones han treballat històricament més que ningú sense tenir cap retribució ni comptabilitzar al PIB. Durant l'última generació i escaig aquesta s'ha incorporat al món laboral, però avui encara hi ha dades salarials que demostren que els homes amb una mateixa qualificació tenen més facilitat per trobar feina i per cobrar millors salaris. Per tant, si bé existeix una igualtat legal, encara estem lluny de la igualtat real.

No vull parlar en aquest post dels maltractaments, perquè trobo que en aquest tema es barregen aspectes psicològics com el de concepció de l'amor i de la parella o el context social de determinades persones encara que és evident que darrere de tot això s'amaga la concepció patriarcal i possessiva d'un sector de la població que encara és massa ampli.

M'agradaria acabar amb una declaració de principis que es pot extrapolar a altres temes i és que homes i dones som diferents, som desiguals física i psicològicament. Ens comportem i desenvolupem habilitats diferents. El que hem d'aconseguir és que les desigualtats no serveixin per justificar discriminacions (entenent discriminació com a tota acció que perjudica un col·lectiu per afavorir-ne un altre).

2 comentaris:

Anapana ha dit...

ei, jo no ho sabia la xocolata m'encanta, la naturalesa és savia, i ha creat homes i dones perquè fa un complement perfecte.
Nosaltres no entenem i pervertim una creació tan meravellosa.

Anònim ha dit...

molt intiresno, gracies